Miten aurinkopaneelit asennetaan oikein?

Ennen asennusta

Aurinkopaneelijärjestelmän asennus on investointi tulevaisuuteen, ja sen vuoksi on tärkeää varmistaa, että kaikki tehdään oikein alusta alkaen. Ennen kuin paneelit pääsevät katolle, on useita tärkeitä asioita, jotka tulee ottaa huomioon. Ensimmäinen askel on kartoittaa kattosi kunto ja suuntaus. Me Elenomilla autamme sinua arvioimaan, kuinka paljon painoa kattosi kestää ja mihin suuntaan paneelit tulisi asentaa optimaalisen auringonvalon saamiseksi.

Lisäksi on tärkeää tarkistaa paikalliset rakennusmääräykset ja mahdolliset vaatimukset aurinkopaneelijärjestelmille. Me huolehdimme kaikista tarvittavista luvista ja varmistamme, että asennus noudattaa kaikkia voimassa olevia säännöksiä. Tämä takaa, että asennusprosessi sujuu ilman yllätyksiä ja että järjestelmäsi on laillinen ja turvallinen.

Aurinkopaneelien asennusprosessi

Kun kaikki esivalmistelut on tehty, itse asennus voi alkaa. Asennusprosessi alkaa yleensä kiinnitysrakenteiden asentamisella, jotka varmistavat paneelien turvallisen ja tukevan paikan katollasi. Me Elenomilla käytämme vain laadukkaita materiaaleja ja kiinnitysratkaisuja, jotka kestävät Suomen vaihtelevia sääolosuhteita. Asiantuntijamme huolehtivat siitä, että kaikki komponentit asennetaan huolellisesti ja tarkasti.

Seuraavaksi paneelit kiinnitetään telineisiin ja kytketään sähköjärjestelmään. Tässä vaiheessa on erityisen tärkeää varmistaa, että kaikki sähköliitännät ovat turvallisia ja tehty ammattitaidolla. Meidän sertifioidut asentajamme takaavat, että järjestelmäsi toimii tehokkaasti ja että se on turvallinen käyttää. Jokainen paneeli tarkistetaan huolellisesti, jotta varmistetaan niiden oikea toiminta ja tehokkuus.

Järjestelmän tarkastus ja käyttöönotto

Asennuksen jälkeen on tärkeää suorittaa perusteellinen tarkastus varmistaaksemme, että kaikki osat toimivat oikein ja että järjestelmä on turvallinen. Me Elenomilla suoritamme tarkastuksen, joka kattaa kaikki järjestelmän osat, mukaan lukien paneelit, invertterit ja sähköliitännät. Tämä varmistaa, että aurinkopaneelijärjestelmäsi on valmis tuottamaan puhdasta energiaa vuosiksi eteenpäin.

Kun tarkastus on valmis ja kaikki on todettu olevan kunnossa, on aika ottaa järjestelmä käyttöön. Me Elenomilla opastamme sinua käyttöönotossa ja varmistamme, että ymmärrät, kuinka järjestelmäsi toimii. Lisäksi annamme ohjeet ja tuen järjestelmän mahdollista ylläpitoa ja seurantaa varten, jotta voit nauttia aurinkoenergian eduista huolettomasti.

Ylläpito ja huolto

Vaikka aurinkopaneelijärjestelmät vaativat vain vähän ylläpitoa, on säännöllinen tarkastus ja huolto suositeltavaa järjestelmän pitkän iän ja korkean suorituskyvyn varmistamiseksi. Me Elenomilla tarjoamme kattavat huoltopalvelut, jotka sisältävät paneelien puhdistuksen, järjestelmän tarkastukset ja mahdollisten ongelmien ennaltaehkäisyn.

On tärkeää pitää mielessä, että lika, lehdet ja muut roskat voivat vaikuttaa paneelien tehokkuuteen. Säännöllinen puhdistus ja tarkastus varmistavat, että paneelisi toimivat optimaalisesti ja tuottavat maksimaalisen määrän energiaa. Meidän asiantuntijamme ovat aina valmiita neuvomaan sinua ylläpidon parhaista käytännöistä ja auttamaan sinua kaikissa huoltoon liittyvissä kysymyksissä.